Никола Филчев се яви погрешка на делото "Октопод"

  • 25 януари 2012 11:21

  • 1995
  • 0
Никола Филчев се яви погрешка на делото "Октопод"
©

Бившият главен прокурор Никола Филчев беше призован по погрешка на днешното заседание по делото "Октопод" и се яви.

Той беше помолен от съдията по делото да напусне залата и да се яви утре, когато трябва да бъде разпитан по график. Прокурорът по делото Светлозар Костов каза, че ролята на бившия главен прокурор в делото „Октопод” е много голяма. "Разбира се, че един прокурор може да бъде безпристрастен, до тогава, докато повдигне обвинение. Оттам нататък, е нормално прокурорът да работи по своето обвинение. Аз не съм бил в основата на обвинителния акт на Цеко Йорданов. Случаят, в който аз съм замесен, е един от многото с този подсъдим. Аз не съм предизвикал проверката спрямо Цеко Йорданов. Г-н Цеко Йорданов не можа да каже защо се произнесъл по едно искане за прекратяване на едно обвинение в рамките на три работни дни, без да е прочел нито един лист информация по това дело. Според мен, Цеко Йорданов е действал под нечие давление и указание. Ако имаше показания, щеше да има и още обвинения”, каза  Костов.

На заседанието стана лек конфликт между прокурор Костов и подсъдимия Янко Попов, заради думите на Попов, че се познават още от студентски години и преди 4 – 5 месеца подсъдимият е извикан в кабинета на Костов без адвокат и му е предлагано да свидетелства по делото „Октопод”.

По думите на подсъдимия Попов – поради отказа му, той е привлечен в качеството на обвиняем по делото.
Съдът се оттегли на съвещание, за да реши дали да уважи молбата на защитата на подсъдимите Янко Попов и Цеко Йорданов за отвод на прокурор Светлозар Костов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини