Затвор за мъж, присвоил си имот

  • 24 януари 2012 17:36

  • 858
  • 0
Затвор за мъж, присвоил си имот
©

Присъда от две години и 11 месеца затвор постанови Варненският районен съд на 33-годишния Л.Й, съобщиха от пресслужбата на съда.

Мъжът е подсъдим по обвинения в измама и документно престъпление, които извършил в периода от 7 август до 20 септември 2007 г. Той е признат за виновен след съкратено съдебно следствие. На 7 август 2007 г. подсъдимият подал заявление за вписване на името му в търговския регистър за имот, който той решил да придобие по измамен начин от семейство руснаци.

Измамникът се снабдил със съставени от неизвестни лица фалшиви документи, в които било отбелязано, че вместо съпрузите за управител и представител на дружеството е избран Л. Й.
В резултат на това в края на същия месец му било издадено удостоверение за пререгистрация. Руското семейство притежавало имот в местността "Траката" чрез търговско дружество, на което били единствени собственици.

На 20.09.2011г. мъжът присвоил имота, като преди това предложил заем от 50 000 евро на трето лице, за да му го продаде. По-късно измамникът прехвърлил имота на други две лица, за да прикрие следите си.
Според съдебно-оценителната експертиза, мъжът е нанесъл на руското семейство щети в размер на 49 500 лв. 33-годишният Л.Й. е осъждан общо 9 пъти, включително и за имотна измама.

Последвайте канала на

Десислава Станева
858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини