Осъдиха община Сливен да плати близо 6 млн. лв. на строителна фирма

  • 23 януари 2012 17:25

  • 961
  • 0
Осъдиха община Сливен да плати близо 6 млн. лв. на строителна фирма
© Интернет

Община Сливен е осъдена да заплати на фирма "Бул гейт" над 5.5 млн. лева, съобщи общинският пресцентър, цитиран от БТА.

Сумата се е събрала от неразплатени, но извършени строително-монтажни работи, пропуснати ползи, лихви и разходи по делото.

Решението е постановено от Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата и е от 18 януари т.г. То е окончателно и подлежи на принудително изпълнение.

На пресконференция управителят на фирмата Радостин Русев заяви, че договорът е прекратен едностранно по несъществуваща клауза от тогавашния кмет Йордан Лечков. Той се е мотивирал, че извършената работа е била некачествена, но това не е било установено в нито един от документите, внесени в съда, посочи Русев.

След отстраняването на фирмата Русев, който е общински съветник, и на негови колеги, бивши общински съветници, са внесли сигнал в българските институции, Европейския парламент и Европейската комисия. Той стана причина през август 2011 г. да бъде спряно еврофинансирането на всички обекти в общината.

Според Радостин Русев бившият кмет Йордан Лечков и свързаните с него фирми са ощетили националния и европейския бюджет с над 50 млн. лв. Миналата година Лечков прекрати договора за изпълнението на строителните дейности по водния цикъл на града на "Хидросистеми" ДЗЗД - фирма, на която Русев е съуправител.

В настоящия мандат Радостин Русев е председател на местната коалиция "Съюз за Сливен". Тя е третата сила в общинския съвет след ГЕРБ и БСП със седем общински съветници.

Последвайте канала на

961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини