Внесоха обвинителен акт срещу Катя Лерца, която прегази и уби полицай в Пловдив

  • 30 октомври 2017 15:01

  • 2406
  • 0
Внесоха обвинителен акт срещу Катя Лерца, която прегази и уби полицай в Пловдив
©

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе за разглеждане в Съда обвинителен акт срещу Катя Лерца за това, че:

На 13.05.2017 г., в гр. Пловдив, при управление на моторно превозно средство, е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Делян Палазов – престъпление по чл. 343, ал.1, б. в, вр. чл. 342, ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че обвиняемата Лерца се е движела със скорост от 99 км/ч в населено място, не е реагирала своевременно на опасността от удар на пострадалия и вместо екстрено спиране е предприела смяна на лентата за движение на автомобила, като това са и причините за настъпване на проишзшествието.

Отнемане на свидетелството за управление на МПС на обвиняемата Лерца е било постановено от наблюдаващия прокурор незабавно след извършване на престъплението, като това постановление е било изпълнено на 06.06.2017 г.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за извършеното от обв. Лерца престъпление е лишаване от свобода от две до шест години, като е предвидено и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини