Неутрализираха поредна група за разпространение на наркотици в София

  • 30 октомври 2017 13:25

  • 3239
  • 0
Неутрализираха поредна група за разпространение на наркотици в София
©

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на различни видове наркотици в София. Участниците са задържани на 25 октомври 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в ж.к. Обеля и Люлин.

Доказателствата сочат, че групата е действала организирано от началото на 2017 г. Ръководителят Никола Д. осигурявал наркотичните вещества на едро.

Участниците ги пласирали и се отчитали пред него, като всеки от тях изпълнявал и конкретни задачи в групата. По време на операцията по задържането в дома и автомобила на Никола Д. са намерени и иззети 500 г амфетамини, 360 г марихуана и 6 г кокаин.

Извършени са претърсвания на 17 адреса и автомобили на участниците, събрани са множество доказателства, в т.ч. свидетелски показания, дадени пред съдия.

По искане на Специализирана прокуратура, на 28 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на ръководителя на групата и на един от участниците – Цветелин Д. С прокурорски постановления на останалите трима от групата са наложени парични гаранции между 500 и 2000 лева. По-леките им мерки за неотклонение са наложени от обвинението заради съдействие на разследването и пълни самопризнания за извършваните престъпни деяния.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини