Прокуратурата в Шумен привежда в изпълнение 20-годишна ефективна присъда на мъж, убил майка си

  • 10 октомври 2017 17:15

  • 1672
  • 0
Прокуратурата в Шумен привежда в изпълнение 20-годишна ефективна присъда на мъж, убил майка си
©

Окръжната прокуратура в Шумен привежда в изпълнение влязла в сила присъда на Радослав Златев, убил родната си майка. Това съобщиха днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

През 2016 година 26-годишният мъж бе осъден от състав на Шуменския окръжен съд, първоначално на 30 години "лишаване от свобода" при строг режим - за умишлено убийство на майка си, по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен, припомнят от съдебната институция.

От там отбелязват, че със свое решение Апелативният съд във Варна е изменил присъдата му, като намалил размера на наложеното наказание на Златев от 30 години "лишаване от свобода" на 20 години затвор. Върховният касационен съд със свое решение е оставил в сила съдебния акт на Апелативния съд във Варна и така окончателната 20-годишна ефективна присъда на Радослав Златев влязла в сила на 29 септември 2017 г. , уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, убийството било извършено на 2 декември 2015 г. Златев, който тогава бил на 24 години, бил подразнен от отказа на майка му да му даде чаша с вода. Той подгонил 50-годишната жена, като й нанесъл удари с кухненски нож. Случайни свидетели на разправията пред входа на кооперацията на ул. "Света гора" в Шумен сигнализирали полицията. На мястото на инцидента служителите намерили тялото на пострадалата жена. Мъжът се опитал да избяга, но бил задържан. Златев ще изтърпи присъдата си, при строг режим, в затвора в Ловеч.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини