Чочо натопил Марио Заека и скрил истинския убиец на Мирослава? (обновена)

  • 20 януари 2012 16:05

  • 17205
  • 15
Чочо натопил Марио Заека и скрил истинския убиец на Мирослава? (обновена)
©

Пернишкият окръжен съд постанови най-тежката мярка за Марио Любенов - Заека - "задържане под стража" на заседанието си този следобед.

Основанията за решението на съда са, че има обосновано предположение, че Любенов е извършил отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник и че може да се укрие.

Според съдия Георгиев опасността да се укрие или да извърши ново престъпление "се презюмират от тежестта на наказанието", предвидено за престъпленията убийство и отвличане, което означава, че Любенов отива в ареста, въпреки че днес по друго дело съдът удължи с 20 дни престоя му в клника, където трябва да бъде изследвано психическото му състояние. 

Любенов със сигурност ще остане в ареста до 26 януари, когато адвокатите му ще обжалват мярката му пред Софийския апелативен съд.

В определението си съдия Георгиев изчете изцяло показанията на самоубилия си Стойчо Стоев, дадени пред органи на МВР. Някои от фактите в тях се различаваха от казаното по-рано днес пред журналисти от окръжния прокурор на Перник Пламен Найденов, пише "Дневник". Така например от показанията на Стоев става ясно, че телефонът на Мирослава е бил хвърлен в реката. Найденов заяви, че той е бил намерен два дни след отвличането в кофа за боклук.

Стоев е обяснил, че преди шест години се е запознал с Марио Любенов, но едва в началото на 2011 г. станали по-близки. Повод за сближаването е бил Борислав Чолев (приятел на сестрата на Мирослава), който е съученик на Марио Любенов. Според показанията Любенов е искал да ползва сестрата на Мирослава – Елеонора Николова, която е работила в банка, за да тегли кредити.

През юни 2011 г. Стоев и Любенов взимат решение да извършат "каквото и да е престъпление", защото изпитвали нужда от пари. Малко по-късно Стоев, който по това време вече е шофьор на Борислав Чолев, разбира за наследство, което Чолев получава от баща си. В крайна сметка след проучвания двамата с Любенов решават, че най-лесно е да се отвлече сестрата на Елеонора – Мирослава, след като разбират, че тя има точно определен график на движение.

Според показанията на Стоев те си купуват маски, газови пистолети, свински опашки и вълнени ръкавици.

Окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов заяви, че има обосновано предположение Любенов да се укрие и затова трябва да бъде задържан.

Адвокатите на Любенов заявиха, че не може защитен свидетел да прави преценка дали Любенов ще страда или не от психиатрично заболяване. Според майка му заболяването на Марио се е проявявало преди 2009 г.

Защитниците заявиха, че по плика в който се е намирало второто писмо, залепено на вратата на Борислав Чолев в средата на декември, е имало следи от трети човек, чийто разпит не е приложен по делото. Според един от адвокатите на Любенов Стоев е заменил името на истинския извършител с това на Марио. От показанията му излизало, че Марио го е търсил нон стоп, но това се отрича от други свидетели, сред които и Борислав Чолев.

Адвокатите се оплакаха, че не са успели да се запознаят докрай с материалите по делото. Определиха разпита на Стоев като манипулиран по отношение на изразите, поведението и начина, по който е даден. "Марио е представен като мозъка, физическия извършител," заявиха в зала защитниците на Любенов.

Извън залата те обясниха, че в деня на убийството Марио е бил вкъщи при жена си и детето си . Това потвърди и майка му. Пред съда те заявиха, че ще поискат експертиза за това какво е било поведението му в деня на убийството.

На 11 януари в 22 ч. Любенов е бил изведен без заповед и предупреждение от служители на ГДБОП от клиниката, в която се намирал. Не е имало очна ставка между него и Стоев. Върнат е на следващия ден.

Адвокатите заявиха още, че не могатда си обяснят защо се е налагало претърсване в дома на Стоев, след като от разпита му става известно, че там няма никакви веществени доказателства, свързани с отвличането или убийството.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17205 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
thepunisher

2012.01.22 | 09:37

15
майка им циркаджийска да еба на всички в правителството и полицията!!!
Йода

2012.01.22 | 09:37

14
Сигурно има замесени и извънземни,не може да са само луди и "самоубийци",но хора от властта и полицията не вярвам да участват,не не абсурд,извънземни трябва да са. Народе,нека силата е с теб!

2012.01.22 | 09:37

12
Луд, луд.. радваш ме :D
еее

2012.01.22 | 09:37

13
еее,нали имаше и трети заподозрян,какво стана с него?сигурно е негов отпечатъка
plamenp59

2012.01.22 | 09:37

11
И сега след прочетеното ако отговаря на истината, каква стана тя?Бабата на приятеля ги направи равни със земята.МВР ги размотаваше и подиграваше повече от два месеца.Борисов обвини едва ли не семейството за смърта на детето,а се оказа че жертвата щяла да бъде едната или другата сестра,похитена и убита от бивш шофьор и от съученик на гаджето.Един самоубил се бандит и убиец и един шизофреник за който не знаем нищо. Това семейство е жертва не само заради убитото дете а и заради безпардонностт на хората и институциите.Чудя се само едно.Дали такива убийства трябва да тежат само на съвеста/ако имат такава/ на убийците или на още много други.
Пешо

2012.01.22 | 09:37

10
Съвест?? Това общество има всичко друго,но не и съвест и морални ценности. Прост народ,слаба държава. Но докато оставяме да ни нправят на маймуни и вярваме на врели некипели ще е така. Трагикомедия...
ТЛСМ

2012.01.22 | 09:37

9
Да бе много ясно сега полицията ще върти заподозрени и всичките лично ще са я отвлекли и убили... Както с подпалвача на колите 4 задържани които си признават за всичките палежи...
Тодор

2012.01.22 | 09:37

8
Е няма такъв фарс, и полицаите и съдиите постоянно лъжат, 10 различни версии казаха, какво ви говори това, 100% прикриват нещо !!! Как така ще пуснат оня да си ходи свободно в дома си, уж с белезници, като знаят, че има законно оръжие, тая нашата система е пълен фарс !!!! За колко ли убийства са натопили невинни хора, един господ знае .......... Жалко само за момичето .......
ah

2012.01.22 | 09:37

7
golqma pomiq.Sas sigurnost sa poveche ot dvama.I dori da gi izlovqt,koeto nqma da stane,horata veche ne im vqrvat.Teatri,nekadarnost i prestapleniq.I ne obvinqvam Gerb samo,zashtoto tova go ima veche 20 godini,vypreki 4e sam na 23,no za tezi godini v nashta malka darjava stanaha takiva gadosti,4e nqmam dumi.Chovek ne moje da izleze na disko,zashtoto moje da bade naragan ili otvlechen,ubit i zahvarlen.Ne moje da hodi na trenirovki zashtoto grafika mu e edin i sasht i stava lesen obekt za otvlichane,a we nqmam dumi,golqmi tragedii.Darjavata ni e bolna
ico

2012.01.22 | 09:37

6
ako go iskarat bolen i go puskat i 6te moje da ubiva nared 6toto e bolen a bolnite ne gi lovi zakona taka li e?
666

2012.01.22 | 09:36

5
Доживотен затвор. Без право на обжалване, замяна и каквото и да било друго на присъдата. Да го вкарат в затвора. За това престъпление така бързо ще го излекуват ,че ще съжалява защо се е родил.

2012.01.22 | 09:36

4
MNOGO E MRUSNA CELATA TAQ RABOTA. MOJE I DA NE E TOI. VSICHKO SE KREPI NA POKAZANIQTA NA EDIN "UMREL" CHOVEK,A VSEKI ZNAE CHE MURTVITE NE GOVORQT.

Добави коментар

Водещи новини