Цветелин Кънчев иска да пуснат Любо Къдравия от ареста

  • 20 януари 2012 14:33

  • 1845
  • 0
Цветелин Кънчев иска да пуснат Любо Къдравия от ареста
©

Лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев призова Любомир Илиев-Къдравия да бъде освободен от ареста в случай на липса на доказателства срещу него.

Прокуратурата твърди, че ромският барон от Костинброд е подготвял убийствата на Кънчев и Христо Върбанов-Папата, заедно с братята Георги Горанов-Чамур и Васил Горанов-Вачето. Последните двама обаче бяха освободени от ареста. По случая като обвиняем е привлечен и Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от.

Кънчев и Върбанов заявиха, че нямат обяснение защо срещу тях са подготвяни покушения. Лидерът на "Евророма" отново каза, че е бил по-скоро в близки отношения с обвинения за подготовката на неговото убийство Любо Къдравия. „Не знам на базата на какво е оставен в ареста. И аз бях оставен четири месеца в ареста като кредит на обвинението. Стига с тези кредити, кой ще плаща лихвите. Лихвите ги плащат обикновените български граждани след това в Страсбург. Припомням една сентенция от римското право, че по-добре 100 виновни навън, отколкото един невинен вътре”, заяви Кънчев.

Председателят на ромския съд Христо Върбанов-Папата обяви, че мешерето ще бъде свикано, за са излезе с решение по случая. „Ние само можем да помиряваме. Има закони в държавата и всички роми, наравно с другите граждани на България, отговарят пред закона”, обясни той. И Върбанов и Кънчев чакат да бъдат разпитани по случая. Двамата заедно с Димо Станчев са подсъдими за изнудването на бившия директор на „Гражданска защита” Никола Николов. Прокуратурата твърди, че те са поискали от него да плати 250 000 евро, за да не бъдат оповестени в медиите компрометиращи го материали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини