Внимание! Фалшиви сайтове промотират продукти и стоки от името на здравното министерство

  • 01 септември 2017 11:49

  • 2034
  • 2
Внимание! Фалшиви сайтове промотират продукти и стоки от името на здравното министерство
© novini.bg

Само в последните две седмици се наложи Министерство на здравеопазването два пъти да изпрати сигнали до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството и спекулации с интервюта на министър Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. с цел продажба на стоки. Сигнал е подаден и до Главния прокурор на Р България.

„Имаме уверението на компетентните институции, че своевременно са предприети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност“, казват от институцията.

МЗ призовава гражданите да бъдат особено бдителни към интернет страници - „двойници“ на официалния сайт на институцията.

Сайтове като
http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/;
https://hotblogus.com/paraziti/ministrbg/index.html?uclick=xs5m37a9dz;
http://blogonew.ru/lp/sustav/hondrocream-dikul-bg/?uclick=1zh9m7
съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите. Министерството, политическият кабинет на министър Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. и служители на ведомството не промотират/ рекламират  каквито и да било продукти и стоки.
Ведомството напомня, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес https://mh.government.bg/bg/ .
„Апелираме всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg или да се обърне към компетентните органи“, заявяват от Министерство на здравеопазването.

Десислава Станева
2034 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.01 | 11:57

2
Брей, много бързо го коригирахте, браво!

2017.09.01 | 11:56

1
"Внимания!" ?

Добави коментар

Водещи новини