Повдигнаха обвинения на шофьор на автобус за причинена смърт на пешеходна пътека

  • 29 август 2017 18:26

  • 2088
  • 1
Повдигнаха обвинения на шофьор на автобус за причинена смърт на пешеходна пътека
©

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Здравко А. /на 29 г./, за това, че е нарушил Закона за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на жена на пешеходна пътека, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е обвинен за това, че на 19 октомври 2016 г. на бул. "Никола Вапцаров" в Пловдив, като шофьор на автобус по линия на градския транспорт, е причинил смъртта на С. Г., на 61 г.. Според съдебно-медицинската експертиза жертвата е починала от тежка черепно-мозъчна травма. Според автотехническата експертиза скоростта на автобуса преди задействане на спирачната система и след удара в тялото на жената е била 15 км/ч. Това е станало при зелен сигнал на светофара - за автобуса и при червен сигнал - за пешеходката. Водачът на автобуса е имал частично ограничение на видимостта, като на предния десен ъгъл на обзорното стъкло на автобуса била поставена табела с означение на линията, по която се движел автобуса и по този начин била ограничена видимостта зад пешеходката на височина 1,85 м от пътното платно.

Според вещите лица, основното задължение на водача е да наблюдава непрекъснато наличието на пешеходци, пътници, други превозни средства и препятствия по пътя чрез огледалата за обратно виждане, като чрез дясното - обвиняемият Здравко А. е могъл да възприеме пресичащата пешеходка, да намали скоростта и да спре, за да премине тя. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2088 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2017.08.29 | 20:16

1
ДА ВИ ПИКАМ НА НЕПЛАТЕНИЯ ЗАНАЯТ........В ПРОВИНЦИЯТА КАРАТ АВТОБУСИ ЗА ПО 500 ЛВ И ВСЕ ВИНОВНИ.....КАРАЙТЕ СИ ГИ...

Добави коментар

Водещи новини