И САС остави в ареста Венцислав, който застреля съпругата си Елена

  • 29 август 2017 15:43

  • 7692
  • 4
И САС остави в ареста Венцислав, който застреля съпругата си Елена
© Булфото (архив)

64-годишният Венцислав Василев, който застреля съпругата си Елена посред бял ден в кафене в столичния квартал „Лагера”, остава с мярка „задържане под стража”, предаде бТВ.

Софийският апелативен съд потвърди решението на градския по отношение на мярката му за неотклонение.

Решението на апелативните магистрати е окончателно.

На заседанието на СГС Василев призна, че е изстрелял пет куршума срещу 42-годишната си съпруга, а съдът прецени, че има достатъчно доказателства срещу Василев и му наложи най-тежката мярка „задържане под стража”.

Адвокатът на Василев обясни, че той има раково заболяване, и поиска да бъде под домашен арест, за да се лекува. Съдът обаче сметна, че психологическото състояние на Василев е лабилно, както и че представлява опасност за обществото.

„В момента признавам, че стрелях. Причините са огромни. Нямах намерение да я застрелям”, каза пред съда Василев.

Мъжът обясни, че не е следял съпругата си в деня на инцидента. След като е дошъл от Ямбол в София на 18 август, той е искал да се срещне с нея, видял я е случайно и се е приближил, за да поговорят за децата им. Съпругата му обаче не му е позволила да седне до нея на масата и му е казала, че той вече няма деца, обясни Василев пред съда и допълни, че тогава е решил да стреля.

Според обвиняемия съпругата му е имала проблем с алкохола, не му е давала да вижда децата си и предишното си семейство. Той обясни и че не я е виждал, след като е била издадена ограничителна заповед да не я приближава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7692 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.08.30 | 13:11

4
НАПИШЕТЕ КАКЪВ Е ПО ПРОФЕСИЯ БИЛ. ВОЕНЕН ПЕНСИОНЕР. КАТО ГИ ПЕНСИОНИРАТ СА КАТО ОТВРЪЗАНО КУЧЕ, СПРАВКА РУМЕН РАДЕВ.
веда

2017.08.30 | 11:53

3
Жалък, долен тип, който не иска да поеме последствията от постъпките си и лъже като дърта циганка! Нека цялата строгост на закона да се стовари върху него! Какво е дирил при жена, по-млада от него с 22 години! Защо е зарязал жена си?!! Разбира се, че жена на годините на дъщеря му н

2017.08.29 | 21:36

2
Като отиде в затвора, кой ще му боядисва косицата?

2017.08.29 | 19:15

1
Отнела му е децата, застрелял я е. Демокрацията и правосъдието са седесарски. Ако можеше да я осъди нямаше да се случи.

Добави коментар

Водещи новини