Предадоха на съд четирима души за жесток грабеж, придружен с убийство

  • 28 август 2017 16:28

  • 3730
  • 0
Предадоха на съд четирима души за жесток грабеж, придружен с убийство
© Булфото

Окръжната прокуратура в Плевен приключи разследването и предаде на съд извършителите на жесток грабеж, придружен с убийство на мъж в град Левски, съобщиха от ведомството.

Обвинението срещу Иво З./33 г./, Тихомир М./21 г./ и Валентин Н./32 г./ е, че на 30 декември 2016 г. в съучастие са отнели златни бижута, чужда и българска валута на обща стойност над 92000 лева от Кирил И. и Галя И. от Левски, като употребили за това сила. Грабежът бил придружен с убийството на Кирил И., който починал от тежка черепно-мозъчна травма, нанесена от нападателите, а на Галя И. причинили тежка телесна повреда. Обвинение е повдигнато и срещу Нели М., която в съучастие укрила вещите и парите, за които знаела, че са придобити чрез престъпление.

Жертвата на престъплението Кирил И. от град Левски се занимавал с обмяна, покупка и продажба на валута, търговия с благородни метали, давал заеми срещу лихва или залог години наред. За дейността си нямал разрешителни. В дома си нямал каса, а парите и ценностите държал в чанти. Сред редовните му клиенти бил и обвиняемия Иво З., който играел хазарт и често вземал пари под залог. През есента на 2015 г. бил задлъжнял от хазарт и решил отново да заеме пари от Кирил И. и така се стигнало до престъплението, което било извършено през нощта в дома на Кирил И.

По искане на прокуратурата обвиняемите Иво З., Тихомир М. и Валентин Н. са в ареста, а Нели М. е с мярка "подписка". Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини