Шуменският прокурор взел рушвета от адвокат

  • 17 януари 2012 07:22

  • 1312
  • 0
Шуменският прокурор взел рушвета от адвокат
©

Прокурорът Румен Пенев е взел 21 хиляди лева рушвет от известния шуменски адвокат и председател на дружество „Традиция” Найден Николов, пише “Монитор”.

За да не бъде записан, магистратът писал желаната сума на листчета, като започнал от 25 хил. лева.

Софийският градски съд реши вчера да го остави под домашен арест.

По време на мярката стана ясно, че срещу подкупа прокурорът Пенев трябвало да повлияе да бъде прекратено дело срещу Николов. Процесът бил заведен от Денчо Делев, който бил недоволен, че адвокат Николов му поискал неправомерно 11 хиляди лева хонорар. Тъй като делото вървяло към осъдителна присъда за Николов, той решил да помоли прокурор Пенев да му помогне, тъй като, ако бъде осъден, ще загуби адвокатските си права и може да му бъде отнета изключително скъпата оръжейна колекция.

В последния момент обаче Николов се отказал да дава парите и отишъл да сигнализира в ГДБОП, откъдето му дали и белязаните банкноти за рушвета. „В съда съм, защото познавам двама души и бях помолен да разреша спора им”, заяви вчера прокурорът Пенев и помоли да бъде пуснат на свобода.

„Аз реших да предприема радикални действия”, казал пред разследващите Найден Николов. Освен като адвокат и председател на шуменското дружество ”Традиция” Николов е известен още и като бивш служител на МВР и бивш частен детектив, собственик на популярната през миналия век агенция ”007”. С името на адвоката през 2006 година беше свързана една куриозна история, когато Найден Николов беше обявен за временно невменяем.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини