Затвор заплашва следовател от Несебър, притискал двама полицаи

  • 04 август 2017 12:49

  • 5454
  • 1
Затвор заплашва следовател от Несебър, притискал двама полицаи
© Gettyimages

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу Иван Христов - следовател от Окръжна прокуратура-Бургас за принуда спрямо двама полицаи от районното управление в Несебър, съобщиха от пресцентъра на на прокуратурата.

Според държавното обвинение, Христов е залоупотребил с властта си и е упражнил вербален натиск върху полицейските служители като така ги е принудил да не изпълнят служебните си задължения. Полицаите се отзовали на сигнал за побой до заведение на съпругата на Христов в Несебър. Според свидетели следователят напръскал със спрей германски турист, който си тръгнал от заведението, а други лица го пребили и обрали. След подаден сигнал от граждани, на място дошли служителите на реда и започнали работа по изясняване на случая. През цялото време Христов се намесвал в работата им, казвал им какво да пишат, дискредитирал свидетели и настоял да не се отразява присъствието му на мястото на инцидента. След това полицаите вместо да извикат разследващ полицаи, написали само докладна записка, която неотразявала истината за случилото се, тъй като се чувствали застрашени от Христов. Впоследствие те обяснили на преките си ръководители какво се е случило.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатите му две обвинения за принуда, Христов може да получи наказание от 2 до 8 години "лишаване от свобода". Към момента на следователят му е взета мярка за неотклонение "подписка".

Мая Йорданова
5454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.07 | 21:08

1
Не само той , а всички чеда на демокрацията в тази система са за затвора .Демокрацията произведе ,български престъпници ,бандити ,мафия ,която си има държава упрявляване по модела алкапоне

Добави коментар

Водещи новини