Прокуратурата е готова с обвинението срещу Боршош

  • 13 юли 2017 13:19

  • 8242
  • 1
Прокуратурата е готова с обвинението срещу Боршош
©

Прокуратурата е готова с обвинението срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош, твърди Пик, като се позовава на свои източници в прокуратурата. Документите вече са изготвени и утре ще бъдат обявени официално.

Обвиненията идват след констатациите на вицепремиера по европредседателството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Припомняме, че именно Павлова освободи преди няколко седмици Мирослав Боршош от поста му на директор на двореца, с което отвори кутията на Пандора. След като бе уволнен, ден по-късно премиерът Бойко Борисов го върна на работа, но скандалите около едни липсващи милиони и разходването на парите не стихна. Боршош подаде сам оставка, а прокуратурата вече беше образувала разследване срещу неизвестен извършител. С днешна дата държавното обвинение вече си е намерило извършител.

По-рано стана ясно, че над Боршош е имало и политически чадър. Оли Груева, която е била назначена от тогавашния министър на културата и принципал на НДК Вежди Рашидов изнесе шокираща информация, за това как Боршош е взимал еднолично всички решения, как са давани стотици хиляди левове за постановки, а за всичко това през 2015 година вицепремиерът Томислав Дончев е бил прилежно информиран. Груева му е предала подробен доклад за харчовете, но той потънали някъде и никой не знае какво се е случило тогава.

Novini.bg
8242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.16 | 14:33

1
ще излезе по невинен и от бисеров ? проклета държава

Добави коментар

Водещи новини