Пуснаха двама от циганските "Килъри"

  • 13 януари 2012 12:30

  • 2759
  • 3
Пуснаха двама от циганските "Килъри"
©

Софийският градски съд освободи Георги и Васил Горанови, обвинени за подготовката на убийствата на прокурора Олег Янев, Цветелин Кънчев и Христо Върбанов. Любомир Илиев-Къдравия остава в ареста, тъй като според съда има преки доказателства за това, че той е поръчал убийството на Христо Върбанов, по прякор Ицо Папата.

До този обрат се стигна, след като съдът направи обстоен анализ на квалификацията, избрана от прокуратурата по отношение на тримата, а именно подготовка за убийство. По отношение на двамата братя тази подготовка за убийство може да бъде обоснована само и единствено през един разпит на анонимен свидетел, а това според Наказателно-процесуалния кодекс не може да бъде достатъчно основание, предаде БНР. Затова съдът прецени, че по отношение на двамата няма обосновано предположение и те излизат на свобода без каквато и да е мярка за неотклонение.

За да остане в ареста Илиев, освен прякото доказателство, което се дава от грузинския гражданин, нает, за да извърши трите убийства, съдът видя опасност на свобода той да повлияе на свидетели, тъй като се ползва с високо влияние сред ромската общност. Доказателство за това влияние беше, че в началото на заседанието Любомир Илиев, по прякор Любо Къдравия, представи подписка в своя подкрепа от гражданите на Враца, които твърдят, че той е добър гражданин. Той обясни, че има чист бизнес и иска да го развива. Илиев каза още, че е натопен от хора, които му завиждат.

Името на Кирил Рашков - Цар Киро неизменно присъстваше по делото. На този етап към него няма официално повдигнати обвинения.

Цялата Съдебна палата е изпълнена от роми, които подкрепят тримата задържани. Преди заседанието петдесетина роми се събраха пред Съдебната палата, за да протестират срещу задържането на тримата. На протестните си плакати ромите бяха написали "Арестът на тримата е фарс" и "Всичко е инсценировка на Ицо Папата и Дон Цеци".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2759 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
KKK

2012.01.15 | 00:15

3
циганите на сапун стига лъжи от съда и политиците време е за война само така тая държава може да се оправи веднъж и завинаги
Бля бля

2012.01.15 | 00:15

2
Това вече на нищо не прилича, хващат пускат абе ей полиция/съд и там всички измислени институции по веригата, или се вземете в ръце или ще настъпят черни времена или за нас или за това циганско племе!

2012.01.15 | 00:15

1
Българската правораздавателна система е най-добрата........която може да се купи с пари !!! ПОЗОР !!!!

Добави коментар

Водещи новини