Прокуратурата разследва случая със запалилия се локомотив в Горна Оряховица

  • 26 юни 2017 13:58

  • 2838
  • 1
Прокуратурата разследва случая със запалилия се локомотив в Горна Оряховица
© Булфото (архив)

Районната прокуратура в Горна Оряховица започна разследване на инцидента със запалилия се в неделя на гарата Горна Оряховица дизелов локомотив, при който пострадаха двамата машинисти.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу виновно длъжностно лице за причиняване на средна телесна повреда на повече от един човек поради немарливо изпълнение на занятие. Назначена е комплексна пожаро-техническа експертиза. Проверка за инцидента започва и Инспекцията по труда, съобщава БНР.

До момента е изяснено, че не взривната вълна или огънят от запалилия се локомотив са причинили тежките изгаряния на машинистите. Железничарите са пострадали от изригнало горещо масло от двигателя на машината.

Инцидентът стана в неделя следобед, когато локомотивът е изчаквал ред за дезинфекция в мивка на железниците. Пострадалите машинисти са в клиниката по изгаряния към болница "Пирогов" в София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2838 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гербераси долни

2017.07.07 | 16:21

1
На такива новини все по рядко слагат снимки на локомотиви на БДЖ,интересното е че когато стана катастрофата с цистерните повечето снимки тогава бяха на лок. на БДЖ

Добави коментар

Водещи новини