Ралица Негенцова: Адвокатската колегия е допуснала пропуски при отстраняването на адв. Симеон Миков

  • 20 юни 2017 08:18

  • 1254
  • 3
Ралица Негенцова: Адвокатската колегия е допуснала пропуски при отстраняването на адв. Симеон Миков
©

Адвокатската колегия е допуснала пропуски при решението си да отстрани адв. Симеон Миков заради неморално поведение. Това призна председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова в ефира на БТВ.

"Поведението на колегата Миков е недопустимо, но не можем да действаме по силата на емоциите". Думите й са по повод дисциплинарното производство срещу адв. Симеон Миков, чието име изплува в разследвания за измами по схемата „Запис на заповед”. Столичната адвокатска колегия го лиши от права, но Висшият адвокатски съвет отмени решението.

„Ние не крием нашите колеги, искаме всичко да е по законосъобразен начин, да му бъде наложена санкция, каквато предвижда законът, но не по силата на емоцията”, подчерта Негенцова.

По думите й адвокатската колегия е допуснала пропуски при решението си да отстрани адв. Миков заради неморално поведение, като най-малкото тя така и не го е изслушала. Затова и производството започва отначало. Негенцова на няколко пъти отказа да обясни защо смята поведението на колегата си за недопустимо, като се оправда с факта, че преписката все още е в ход.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1254 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.20 | 20:25

2
Гарван на гарван око не вади...Това е блатото българска съдебна система и закони, затова няма и да се оправим. Сега ще го изкарайте и най-правения......

2017.06.20 | 20:26

3
С тия няма оправия.Те са съдниците най моралните най праведните най честните.Вонят от всякъде
Питащ

2017.06.20 | 17:19

1
Само да попитам, защо трябва една свободна професия като адвокатската /професия която се упражнява на свой риск и за собствена сметка / може да се упражнява едва след изпит пред тези наглеци от ВАС. Те възивна инстанция ли са на 3 държавни изпитни комисии изпитвали всеки зав

Добави коментар

Водещи новини