Роман Василев: Нормално е, когато прокуратурата работи, да не я обичат

  • 10 юни 2017 18:28

  • 4035
  • 0
Роман Василев: Нормално е, когато прокуратурата работи, да не я обичат
©

Смених професията, защото получих много добро предложение от голяма международна фирма. Това каза бившият градски прокурор на София Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013 в предаването "Офанзива" по Канал 3.

„Решенията на съда са много деликатно нещо. Везните на Темида би трябвало да са на правилната страна. Не винаги обаче едно съдебно решение е правилното“, призна той.

„Аз съм много учуден на възгледите на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет за свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията и искането той да е ментор на това. На мен ми се вижда, че това не е правно обосновано. За мен един председател на Върховния съд не може да отиде при президента с предложение, което не отговаря на закона. Той се явява в качеството на политик, а това е недопустимо“, категоричен бе Василев.

Според него гилдията е била разделена умишлено, без да има смисъл от това. „В различните страни по различен начин е реконструирана прокуратурата. Това е въпрос на народопсихология и опит. Ние имаме опит с Конституцията от 1991 г. Тогава беше лошо, сега пак е лошо. Ако извадим прокуратурата като самостоятелен орган, тя ще бъде абсолютно безконтролна. Всички казват, дайте да променим структурата на прокуратурата и съда, но не е това проблемът. Това е въпрос на технология. Най-важно е промяна в законодателството и то в преките норми, които касаят наказателното производство“.

„Нормално е, когато прокуратурата работи, да не я обичат. Аз бих се притеснил, ако някои харесват главния прокурор. Това е репресивен орган“, каза още Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини