Намалиха присъдата на Гара Дембеле

  • 10 януари 2012 18:56

  • 2252
  • 1
Намалиха присъдата на Гара Дембеле
© Интернет

Бившата голова машина на "Левски" Гара Дембеле отново ще може да язди на воля скъпи лимузини.

Това стана факт, след като на втора инстанция съдът намали с три месеца наказанието му да не сяда зад волана, информираха от blitz.bg.

На 2 февруари миналата година тъмнокожият футболист бе осъден на 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за това, че на 3 декември 2010 година в Студентския град е шофирал пиян джип "Тойота" и е използвал фалшива книжка и талон. Освен това французинът бе наказан да не сяда зад волана през следващите 9 месеца, както и да плати разноските по делото - 418 лева.

Неговият адвокат Константин Симеонов обжалва наказанието пред възивната инстанция, която потвърди изцяло размера на условната присъда, но редуцира на 6 месеца периода, в който той няма право да шофира.

"До втора инстанция можеше да не се стига. Но заради субективното отношение на някои магистрати се протакат делата. За жалост това не се случва само по делото "Дембеле", а и по други, което води до излишно харчене на държавни пари", заяви пред столичен вестник адвокат Константин Симеонов.

Според уважавания юрист казусът със сегашния нападател на германския Фрайбург можеше да приключи само в рамките на едно съдебно заседание, при условие, че прокуратурата бе приела споразумение, по силата на което Дембеле се признава за виновен и получава административно наказание. След като това не стана, случаят се проточи близо 11 месеца по родните съдилища.

Решението на втората инстанция е окончателно и означава, че ако през следващите 3 години Гара Дембеле отново бъде заловен почерпен по родните шосета, незабавно ще влезе в Софийския централен затвор.

 

Последвайте канала на

2252 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.15 | 07:50

1
коя гара?

Добави коментар

Водещи новини