Прокурорите от Кюстендил ще работят в нова сграда (снимки)

  • 05 юни 2017 14:14

  • 2994
  • 1
Прокурорите от Кюстендил ще работят в нова сграда (снимки)
© Министерство на правосъдието

В Кюстендил днес беше официално открита новата сграда на Окръжната и Районната прокуратури в града. На официалното откриване присъстваха заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, заместник-главният прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура Ася Петрова, апелативният прокурор на Апелативна прокуратура-София Албена Вутова, членове на Висшия съдебен съвет.

Новите помещения имат застроена площ от 2320 кв.м. Създадени са кабинети за прокурорите, деловодство и регистратура, заседателна зала и зала за конференции, помещения за архив и веществени доказателства. Повече от 10 години прокурорите в Кюстендил работеха при изключително тежки условия на труд, в сграда с опасност от самосрутване.

"Смятам, че новата сграда ще осигури достатъчен комфорт за изпълнение на служебните им задължения", каза заместник-главният прокурор Ася Петрова. Тя пожела на прокурорите да бъдат принципни и отговорни в дейността си, да имат кураж да отстояват позициите и независимостта си.

"Проблемите със сградния фонд в Кюстендил са от 2008 г., но до 2015 г. не са били предприети никакви действия", припомни заместник-министърът Десислава Ахладова.

"Пожелавам на всички колеги много здраве, по-малко работа и да се радват, че работят при условия, които съдебната система на Република България заслужава", допълни тя.

За нуждите на Окръжна и на Районна прокуратура - Кюстендил през последните години бяха отпуснати общо 3 084 623 лева, като от тях Министерството на правосъдието е изплатило 2 113 000 лева, а остатъкът е прехвърлен на Висшия съдебен съвет.
Радостна съм, че двете прокуратури, след повече от 10 години, вече имат свой нов и обновен дом, каза Камелия Стефанова, окръжен прокурор на Кюстендил.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2994 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.05 | 15:20

1
новите КАКИ ?

Добави коментар

Водещи новини