Съдят рецидивист, обрал манастир в Арбанаси

  • 30 май 2017 16:33

  • 1075
  • 0
Съдят рецидивист, обрал манастир в Арбанаси
©

Районна прокуратура - Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишния рецидивист Емил И. откраднал пари на манастира "Св. Никола" в с. Арбанаси.

На 8 декември 2015 г. в с. Арбанаси общ. В. Търново, рецидивистът влезнал с взлом в спалното помещение на жилищната постройка на манастира. Откраднал от монахиня сумата от 7900 лева, собственост на манастир "Св. Никола".

Обвиняемият е осъждан с 19 влезли в сила присъди за извършени престъпления. През 2013 г , докато изтърпявал ефективно наказание лишаване от свобода в Затворническо общежитие във В. Търново, се запознал със свещенослужител към БПЦ-храм "Три Светители" Г. Оряховица, който на доброволни начала посещавал затвора.

На 20 октомври 2015г. обвиняемият отишъл при свещеника и го помолил за помощ, защото не разполагал с никакви средства, нямал къде да живее и нямал какво да яде. Свещеникът се свързал с монахините от манастир "Св. Никола" и ги помолил при възможност да му осигурят храна и подслон, а при нужда, той ще им помага с работа в манастира.

Двете монахини се съгласили да приемат обвиняемия в манастира. Емил И. се справял добре с работата, която му възлагали и не създавал проблеми. Докато пребивавал в манастира, забелязал, че в стаята на монахините се държат пари.

На 8 декември 2015 г. около 6 часа монахините излезли от манастира, като в него останал само обвиняемият. Първоначално започнал да мете и постепенно се доближил до жилищната постройка, където живеели монахините. Решил да влезе в стаята и ако намери пари, да ги открадне.

С помощта на отвертка разбил заключената врата, претърсил помещението и в чекмедже на бюро намерил парите, които взел. Веднага след като извършил кражбата, избягал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини