Съюзът на съдиите в България разпространи апел към гражданите и магистратите

  • 16 май 2017 15:29

  • 3200
  • 1
Съюзът на съдиите в България разпространи апел към гражданите и магистратите
©

Съюзът на съдиите в България се обърна към гражданите и магистратите с призив за възстановяване на нормалността. Повод за това станаха последните решения на Висшия съдебен съвет.

От магистратската организация обясняват, че не виждат смисъл да търсят реакция за тези решения от други институции, защото щяло да е безрезултатно.

Дебатите от миналия четвъртък, след които с 11 на 7 гласа председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов беше предупреден, че интересът му към съдийските събрания за номиниране на следващите съдебни кадровици от професионалната квота, представлява "недопустим опит за намеса", е едно от основанията на магистратската организация да не търси институционално решение на притесняващите го гласувания на този Висш съдебен съвет. Всички решения и начинът на вземането им досега сочат едно – мнозинството в Съвета може без аргументи да приеме, че черното е бяло, което обаче няма как обективно да превърне черното в бяло, пише в писмото им.

Според магистратите поредица са решенията на мнозинството съдебни кадровици, които и минимално не съответстват на изискванията за логичност и последователност.

От професионалната организация призовават гражданите и магистратите за нормалност: "Да не забравят същностните разлики между добро и зло, почтено и непочтено, агресивно невежество и аргументирано отстояване на позиция, защото за съдържанието на тези базисни понятия не се спори в нормалната, а само в паралелната реалност, която им придава обратен знак като в обърнат наопаки свят".

Мая Йорданова
3200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Народа

2017.05.17 | 18:05

1
Боклуци,миришат на корупция в съюза !

Добави коментар

Водещи новини