Спецпрокурор №1: Нямам дуел с Алексей Петров

Светлозар Костов бе избран за ръководител на първоинстанционната спецпрокуратура на 30 юни м.г.

От вчера новата структура към правораздавателната ни система започна да функционира.

Най-горещите теми от дейността на спецпрокуратурата предстоят съвсем скоро, заявява прокурор Костов.

Първите дела в спецпрокуратурата все още не са постъпили, още не са изпратени дела в съда. В момента т.нар. знакови дела като тези срещу Златомир Иванов – Баретата, Йордан Тонов – Данчо Пръча, Христо Ковачки и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна се разглеждат в различни съдилища в страната.

“Всички дела, които сега са в съдебна фаза, няма как да бъдат прехвърлени в специализирания съд. Те ще продължат да се разглеждат там, където са сега, и ще бъдат довършени до произнасянето им на трета инстанция”, заявява Светлозар Костов пред столичен всекидневник.

Светлозар Костов, станал известен като наблюдаващ прокурор на разследването за “Октопод” ще продължи да се явява на съдебните заседания по процеса и ще изпълни ангажимента си по делото докрай, въпреки че няма личен конфликт с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна.

“В момента освен основното дело срещу “Октопод” има и още две, които касаят пране на пари, трафик на хора и сводничество. По тях вървят разследвания. След като приключат, колегите от СГП ще преценяват до голяма степен в кой съд ще бъдат внесени обвинителните актове. Нямам дуел с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, той нито ми е персонален обвиняем, нито аз съм му персонален прокурор”, подчертава Костов.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет