Служебният правосъден министър откри ремонтирания женски затвор в Сливен (снимки)

28 февруари 2017 13:30

Служебният правосъден министър откри ремонтирания женски затвор в Сливен (снимки)
©
14085 1

Служебният министър на правосъдието Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е откри днес ремонтирания затвор в Сливен.

Тя припомни, че през последните години страната е търпяла множество критики от неправителствени организации за лошите условия в местата за лишаване от свобода и арестите. Министърът заяви, че с направените ремонти се отговаря на две от основните критики - осигуряване на санитарни възли в помещенията, както и повече време за използване на топла вода.

Министър Павлова увери, че въпреки кратките срокове, в които ще работи служебното правителство, ще бъдат продължени поетите ангажименти за подобряване условията в местата за лишаване от свобода. Тя обяви, че до дни ще бъде открито изцяло ново затворническо общежитие в Дебелт, което отговаря на всички европейски стандарти.

Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е добави, че до края на годината сливенският арест ще бъде преместен на територията на затвора в града за осигуряването на по-добри условия за арестантите.

Ремонтът на женския затвор в Сливен е на стойност 1 093 682 лева и е направен с бюджетни средства. За шест месеца са били изцяло ремонтирани 76 жилищни помещения и във всяко едно от тях е изграден самостоятелен санитарен възел, подменени са мебелите, обновен е интериорът. Напълно обновени са шест бани, шест клуба по интереси, както и трите етажни площадки. Изградена е и инсталация от слънчеви колектори, предвидена да работи целогодишно. Поетапно е подменена и дограмата, като почти в целия затвор е поставена енергоспестяваща.

Сливенският затвор, който е единственият в страната женски затвор, е създаден през 1960 година.

Мая Йорданова
14085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.03.05 | 17:08

1
Не ги ремонтирайте, правете нови политиците ще ги напълнят. Някои може да се сърди че няма место за него, нали и затворите са за хората. 05.3.2017г.

Добави коментар

Водещи новини