2 години условно получи студент, убил баща си

  • 28 декември 2011 07:03

  • 1851
  • 1
2 години условно получи студент, убил баща си
©

25-годишен студент от пазарджишкото село Главиница бе осъден на 2 години условно за убийството на баща си, който ударил смъртоносно с метална тръба по главата заради системния тормоз, упражняван към семейството си.

Николай П. се призна за виновен, а това, че сам е позвънил на тел.112 и се е предал на полицията, оказвайки им съдействие за разплитане на престъплението, бе прието от магистратите за смекчаващо вината обстоятелство. Трагедията се разигра през септември в къщата на фамилията в близкото до Пазарджик село. Бащата Георги страдал от параноидна шизофрения, често предизвиквал скандали, държал се агресивно към децата и съпругата си, която се била преместила да живее в апартамент в града, пише "Монитор".

Във фаталния ден синът тъкмо се бил върнал в Главиница и останал насаме с баща си в къщата. Агресивният родител се опитал да го прогони да си върви, като нахлул в стаята на долния етаж, въоръжен с нож в ръка. За да се защити, младият мъж грабнал метален прът и ударил с него разярения си баща, което се оказало фатално.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asa

2011.12.30 | 01:06

1
И са кво това за голямото престъпление ли го имате? Правилно е постъпило момчето,а ако не го е бил фраснал тоя е щял да го убие и за това щото се води на отчет в психото даже нямаше да получи и един ден условна.

Добави коментар

Водещи новини