6 години затвор за рецидивист с 57 присъди

  • 01 февруари 2017 14:22

  • 2066
  • 1
6 години затвор за рецидивист с 57 присъди
© gettyimages (архив)

В Плевен бе осъден 26-годишен рецидивист, който има 57 присъди, съобщиха от прокуратурата.

По обвинителен акт на Районната прокуратура съдът наложи на Румен А. 6 години "лишаване от свобода", при първоначален строг режим, и глоба от 10 000 лева за извършени от него две престъпления срещу половата неприкосновеност на пострадалата Зорница И.
През септември 2015 г., малко след изтърпяване на поредно наказание "лишаване от свобода", Румен А. се запознал със Зорница И. и поискал да заживеят заедно. С физическа сила я принудил да тръгне с него заедно с детето си. През октомври с.г. тримата се установили в с. Божурица, където Румен А. започнал да склонява пострадалата да проституира. Тя първо отказала, но после под страх, че ще бъде физически малтретирана, се съгласила. Около месец той я откарвал на главен път Е-83 /Плевен-Русе/, където тя предлагала сексуални услуги като на ден получавала между 100-150 лева, а парите предоставяла на него. През ноември 2015 г. Румен А. решил да отведе Зорница в Гърция, за да печели повече. Двамата отпътували за о. Крит.

Първоначално работили там като берачи на маслини, но след няколко дни Румен А. решил да не работи. Зорница продължила през деня да работи на полето, а вечер предлагала сексуални услуги по домовете на "клиенти", които Румен А. намирал по телефона. След месец пострадалата отказала да проституира и Румен А. й нанесъл тежък побой, при който се намесила полиция. След това двамата се върнали в България, Зорница избягала и подала жалба в полицията. Тя била настанена в Център за закрила.

Румен А. е с трайно изградени престъпни навици. Досега е осъждан общо 57 пъти /заедно с определенията за групиране на наказанията/ за извършени тежки престъпления, посочват от прокуратурата. В момента се намира в Плевенския затвор с друга присъда "лишаване от свобода".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2066 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.02.12 | 20:58

1
Този престъпен "елемент", защо е ОЩЕ ЖИВ. С над две присъди и бесилото. Какво ОЧАКВАТЕ от него-освен НИЩО и престъпни деяния. -Какъвто е Престъпника, такъв е и Българският СЪД, единия храни другия.

Добави коментар

Водещи новини