Осъдиха богослов за детско порно

  • 27 януари 2017 08:54

  • 1839
  • 0
Осъдиха богослов за детско порно
© Getty Images

Дипломиран богослов бе осъден условно, след като е спипан да разпространява детско порно в интернет. Бургаският районен съд наложи 1 година и 9 месеца лишаване от свобода с отложено изпълнение за срок от 4 години за 39-годишният Виталий Ч. Наложена му е и „глоба“ в размер на 2500лв., пише "Монитор".

Присъдата обаче не е окончателна и подлежи на обжалване. Най-вероятно тя ще бъде протестирана и от прокуратурата. Осъденият е берасабски българин, който от 20 години живее у нас. Преди няколко години той се сдобил и с българско гражданство. Въпреки, че има завършена магистърска степен по теология и специализирал библейско и догматическо богословие, той никога не е служил като духовник. В момента работел като продавач в голям хирепмаркет в Бургас.

"Божият служител" е следен цели три месеца от антимафиотите, които документирали подробно цялата му престъпна дейност в мрежата. Ченгетата от отдел „Компютърни престъпления“, които са го следили били потресени от извратените клипове с хлапета, които Виталий колекционирал, а след това с удоволствие споделял в мрежата.

Педофилът е закопчан в края на септември миналата година. В апартаментът му на ул. „Гладстон” в Бургас са открити огромно количество порнографски материали, съхранявани на твърд диск на преносим компютър.
"Осъденото лице е използвало компютърна програма за споделяне на файлове, инсталирана на твърд диск на преносим компютър, посредством интернет връзка с доставчик и придаден IP адрес и разпространявал порнографски материали за създаването, на които е използвано лице ненавършило 18 години - престъпление по чл.159 ал.4 вр. ал.2 вр. чл.23 ал.1 от НК. Виталий Ч. проявявал интерес към порнографски материали и воден от този си интерес започнал да се снабдява с такива произведения от интернет, използвайки собственият си компютър", коментираха от прокуратурата.

Ченгетата попаднали в дирите на педофила още през месец юни миналата година. Те засекли съмнителен IP адрес от който имало неестествено повишена активност в интернет пространството, като генерирал голям по обем трафик на данни насочен към сървъри извън територията на Република България. Трафикът бил насочен към сървъри за споделяне на информация, от които се споделяли порнографски видеоматериали с участието на малолетни лица.

В хода на разследването е проследено, че извратените клипове с малолетни се разпространяват от Виталий до неограничен брой потребители в интернет пространството.

При извършения обиск в апартамента на богослова, ченгетата открили в компютъра му две папки с големина от 29.1 GB, които съдържали порнографски материали.

Пред съда Виталий заявил: „Дяволът ме изкуши. Затова бях и наказан и от духовния си наставник”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини