Без обезщетение за близките на убитите пред дискотека "Соло"

  • 23 декември 2011 19:30

  • 1013
  • 0
Без обезщетение за близките на убитите пред дискотека "Соло"
© Интернет

Софийски градски съд оправда Илиян Тодоров, подсъдим по делото за убийствата пред клуб "Соло", съобщи агенция "Фокус". Според магистратите няма категорични доказателства, дори и косвени, за вината на обвиняемия.

Версията на обвинението е, че на 18 април 2009 г. пред дискотеката в София, Тодоров намушкал хокеиста Кирил Въжаров и Васил Александров, които почиват от раните си. След това Тодоров е избягал с такси. Подсъдимият е син на бившия заместник-председател на областния съвет на БСП в Перник и бивш лидер на групата на общинските съветници на БСП в града Венцислав Тодоров.

Магистратите смятат, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от този, който е представен по делото. Според първата експертиза с всеки подобен нож могат да се нанесат такива рани. Според втората експертиза обаче ширината на приложените образци сочи, че нараняванията щяха да са други, ако са извършени с приложения тип нож.

На записите от видеокамерите подсъдимият, който е бил облечен с бяла риза, се качва в такси, но не личи да е наръгал някой. Вижда се, че човек с тъмни дрехи замахва, смята съдебният състав.

Прокурорът по делото Любка Кръстева не коментира пред медиите становището на съда, че разследването е трябвало да бъде по-сериозно и че са допуснати груби процесуални нарушения.

Съдът освободи Тодоров. Роднините на жертвите са изключително разстроени от оправдателната присъда, посочва "Фокус". Те заявиха, че се разводняват категорични доказателства, за да не се постанови присъда. Според тях адвокатите са обърнали всичко.

Разноските на държавата по делото към момента са над 16 хил. лв., посочва БТА.

Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

1013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини