Двама служители на "Съдебна охрана" в Плевен спасиха живота на наркодилър епилептик

  • 14 декември 2016 11:40

  • 7317
  • 2
Двама служители на "Съдебна охрана" в Плевен спасиха живота на наркодилър епилептик
© Getty Images/Guliver

Двама служители на областното звено "Съдебна охрана" в Плевен предотвратиха тежък инцидент със задържан от окръжната прокуратура, съобщиха от ведомството.

Младшите инспектори Валентин Колачев и Николай Вълов са оказали на 8 декември неотложна медицинска помощ на задържания Емил И., който получил епилептичен припадък в помещението за временен престой и изолация в Съдебната палата в Плевен.

По време на дежурството си те забелязали, че Емил И. е паднал на пода. Колачев и Вълов реагирали незабавно - установили, че задържаният си е глътнал езика и успели веднага да освободят дихателните му пътища. Други дежурни извикали "Спешна помощ". Със своевременната си и адекватна намеса Колачев и Вълов на практика са спасили живота на Емил И., който е задържан от прокуратурата за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Двамата младши инспектори са наградени с "Писмена похвала" от началника на областното звено "Съдебна охрана", а окръжната прокуратура ще изпрати благодарствено писмо до главната дирекция "Охрана" при Министерството на правосъдието, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.01.10 | 11:56

2
Писмена похвала и благодарствено писмо деца не хранят! Нали се сещате, ако дилърчето беше "гушнало букета" на какъв бавен огън щяха да ги пекат момчетата?
Дисциплинатор

2016.12.17 | 07:53

1
Тук когато те арестуват не те питат дали имаш медицински нужди, а ако кажеш, че имаш въпреки, че не са те питали не ти осигуряват необходимите медикаменти.

Добави коментар

Водещи новини