БСП и ДПС пратиха бюджета на НЗОК в Конституционния съд

  • 21 декември 2011 11:33

  • 1602
  • 2
БСП и ДПС пратиха бюджета на НЗОК в Конституционния съд
©

БСП и ДПС са сезирали днес Конституционния съд /КС/ за прехвърлянето на 100 млн. лева от Националната здравноосигурителна каса на Министерството на здравеопазването. Това съобщи пред журналисти депутатът от левицата Любен Корнезов.

Под искането за обявяване за противоконституционен на текст от Закона за бюджета на НЗОК за 2012 г. са се подписали 60 народни представители при необходими 48 подписа. Корнезов отбеляза, че тези 100 млн. лева са от здравните вноски на българските граждани. Според него е противоконституционно да се конфискуват тези пари на българските граждани, които са определени за тяхното здраве. Той отбеляза, че според Конституцията всеки български гражданин има право на достъпна медицинска помощ.

Последвайте канала на

БТА
1602 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
???

2011.12.21 | 15:02

2
Ето какво става Държавата измъква парите на здравноосигурените българи в размер на 100 млн. лева и в същото това време се занимава кой каква лимузина бил карал!!!! НЯМАТЕ ЛИ СРАМ?????
Vasko

2011.12.21 | 14:38

1
Той Боце Кратунестия,затова иска да криминализира неплащането на ЗдрОсиг.Да се чувстваме задължени да внасяме,та да има повече пара за делене и за по-луксозни лимозини,пък болните Бог да ги прости..........Но Кратунчо ще загуби пара тази година и от винетките,че с тези палежи не останаха автомобили за тях.............То се вида,че нито ГРОБ нитто БСП не ги еня за народа..............Пък тези,които казват "как може да не внасяш осигуровки бе,заради такива като тебе сме на това дередже"МИ ето заради такива изпълнения на "ЕЛИТА" НЕ внасям и няма да внасям............

Добави коментар

Водещи новини