Спипаха двама нашенци, купили си фалшиви гръцки книжки

  • 01 декември 2016 11:20

  • 3783
  • 0
Спипаха двама нашенци, купили си фалшиви гръцки книжки
© Булфото (Архив)

Районна прокуратура-Момчилград привлече като обвиняеми две лица за използване на неистински шофьорски книжки, установени при проверки на ГКПП-Маказа.

При извършена гранична полицейска проверка на гръцкия гражданин Орхан Д. е установено, че шофирал лек автомобил, като ползвал неистинско гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство. 29-годишният мъж закупил документа от непознато лице в гръцки град. Орхан Д. е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи – престъпление по чл. 316 във връзка с чл.308 ал.2 във връзка с чл.308 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа при извършена проверка на Фердун Х., на 40 г., е установено, че ползвал неистински официален документ – българско свидетелство за управление на моторно превозно средство. Той шофирал лек автомобил в посока от България към Гърция. По делото е установено, че Фердун Х. бил закупил фалшивата шофьорска книжка за 200 лева от неустановено лице в района на гр. Хасково. Фердун Х. е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи – престъпление по чл. 316 ал.2 във връзка с чл.308 ал.2 във връзка с чл.308 ал.1 от Наказателния кодекс.

По двете досъдебни производства са извършени почеркови експертизи, според които шофьорските книжки са неистински, разпитани са свидетели и се извършват други процесуално-следствени действия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини