Прокуратурата с важно съобщение за Цветан Василев

  • 28 ноември 2016 16:43

  • 13285
  • 0
Прокуратурата с важно съобщение за Цветан Василев
© Булфото (Архив)

Няма постъпило ново искане за разпит на Цветан Василев чрез видеоконферентен разговор. Това обявиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

"Поради множество запитвания от представители на медиите относно искане на обвиняемия Цветан Василев да бъде разпитан чрез видеоконференция по делото КТБ, публикуваме сканирано копие от постановление на СГП от 28.10.2014г. Специализираната прокуратура не разполага с данни за постъпило ново искане от обвиняемия Цветан Василев или негов защитник за провеждане на разпит
чрез видеоконференция, както и данни за предприето обжалване на постановлението от 28.10.2014г.", се казва в съобщението.

До медиите бе разпространено и постановлението за искането на бизнесмена за конферентна връзка преди две години. Тогава на Василев му бе отказа тази възможност, като Софийската градска прокуратура счета молбата за неоснователна. От една страна това е в протворечие със Наказално-процесуалния кодекс, а от друга - "не е налице обаче следващата предпоставка, която да прави възможен разпита на обв. Василев чрез видеоконферентна връзка, а именно, че това няма да попречи на обективната истина".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
13285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини