Дават на съд двама мъже за грабеж на злато и пари

  • 18 ноември 2016 09:36

  • 1166
  • 0
Дават на съд двама мъже за грабеж на злато и пари
©

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Новко А., на 30 г. и Данчо В., на 26 г., и двамата от София, за грабеж на злато и пари от семейство от пловдивското село Градина. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите грабежът е извършен след употреба на сила, с което са нанесени телесни повреди на потърпевшите. Двамата обвиняеми са извършили грабежа след предварителна информация, получена от техен познат от същото село, който им посочил къщата с информация, че семейството може да има пари и ценности.

Грабежът е извършен през нощта на 8 срещу 9 юли 2012 г. След като нахлули в къщата, двамата обвиняеми разбили с ритник вратата на спалнята и започнали да нанасят удари с юмрук по лицата на мъжа и жената. В резултат на нанесените удари мъжът и жената изпаднали в безсъзнание и тогава нападателите отнесли със себе си 5 610 лева, 150 евро и различни златни накити - всичко на обща стойност 7 964 лева. Разпитани в хода на досъдебното производство, двамата обвиняеми се признават за виновни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини