Обвинителният акт срещу Поничките отново е в съда

  • 15 ноември 2016 13:57

  • 2716
  • 0
Обвинителният акт срещу Поничките отново е в съда
©

Обвинителният акт срещу братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, отново бе внесен от прокуратурата в районния съд във Враца, съобщи говорителката му Вероника Бозова, цитирана от 24 часа.

В края на август т.г. районният съдия Стела Колчева върна внесеното тогава обвинение заради нарушения в процесуалните правила и поиска прокурорите да оправят допуснатите технически грешки. Поничките са обвиняеми по чл.325 от НК за хулиганство с особен цинизъм заради побоя над 18-годишния Тодор Йорданов, който почина след уличния сблъсък с братята.

Първоначално окръжната прокуратура повдигна обвинение за убийство по непредпазливост, но след бурни протести във Враца, обвинението бе квалифицирано като предумишлено убийство по хулигански подбуди. Серия експертизи доказа обаче, че сбиването няма отношение към смъртта на младежа и тогава делото бе изпратено по компетентност на районната прокуратура. Процесът отново е в ръцете на съдия Колчева, която трябва да прецени дали всички несъответствия в обвинението са изчистени. Тя има по закон два месеца да направи това и да поиска насрочване на дело срещу Дамянови, ако всичко е наред.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини