Вкарват в психиатрията мъжа, който наръга свой съсед и преби друг

  • 10 ноември 2016 16:18

  • 5240
  • 0
Вкарват в психиатрията мъжа, който наръга свой съсед и преби друг
© Novini.bg

Софийски градски съд уважи искането на Софийска градска прокуратура и изпраща Владимир Пенев за 30 дни в психиатричната болница в затвора в Ловеч, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, 34-годишният мъж бе арестуван, след като на 21 октомври наръга с нож в гърдите своя връстник Благой Ангелов на улица “Владайска”. Срещу Пенев се води досъдебно производство за опит за убийство по чл. 115 за този инцидент. Този понеделник Пенев излезе на свобода, след като Софийският апелативен съд прие заключението на психиатри, че е невменяем и веднага нападна и преби друг мъж.

При задържането му вчера у него са открити 4 ножа, 2 от които е размахвал срещу полицаите и се е наложило да бъде напръскан със сълзотворен газ, стана ясно на днешното съдебно заседание. Вещото лице, д-р Ана Майкова, разказа пред съда, че Пенев е познат на всички психиатри в София, страда от тежка форма на шизофрения, лекуван е многократно, но не изпълнява предписаните му лечения и състоянието му се влошава. Най-добре е да бъде настанен в психиатрията в Ловеч, категорична беше тя.

Пенев и неговият адвокат настояха изследванията да му да бъдат направени в софийска болница и да не бъде пращан в Ловеч. Д-р Майкова поясни, че има опсност Пенев да избяга, защото мерките за сигурност в софийските психиатрии не са такива, каквито в Ловеч. Мярката не е окончателна и подлежи на обжалване пред САС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини