Оправдаха всички подсъдими по делото "САПАРД"

  • 08 ноември 2016 15:34

  • 2224
  • 1
Оправдаха всички подсъдими по делото "САПАРД"
©

Върховният касационен съд (ВКС) оправда всички подсъдими по делото за пране на 7,5 млн. евро от програма САПАРД.

Това са бизнесмените Людмил Стойков, Марио Николов, съпругата му Марияна, Ана Шаркова, Валентин Ангелов и Иван Иванов. При схемата стари машини за месопреработка са представяни за нови. В мотивите на съда се посочва, че касационната проверка не е установила съществени нарушения на процесуалните правила.

Според върховните съдии в мотивите на САС обективно и детайлно са разгледани всички данни относно създаването на процесните дружества, кандидатстването им за финансова помощ по програма САПАРД, получаването на субсидията и разпореждането с нея.

От тях съдът е стигнал до заключение за несъмнени икономически връзки между дружествата, за близки отношения между Марио Николов и Мариана Николова (съпрузи) и Людмил Стойков и свидетелката Елза Радкова, както и за познанства между част от останалите подсъдими.

Обвинението обаче не е ангажирало никакви факти, които да доказват нещо повече от тези легални обстоятелства. Прокурорът не обяснява и не доказва как те са се развили до престъпна група със строго определена цел – изпиране на пари.

Решението не подлежи на обжалване, съобщиха от ВКС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
върховенство, ама на мафията

2016.11.11 | 00:47

1
Еми взеки са каквото могът съдии и прокурори от далаверата тия тарикати и после както всички до сега дела в последните 26 години са ги оправдали.

Добави коментар

Водещи новини