Задържаха за 72 часа четирима каналджии

  • 04 ноември 2016 11:52

  • 1041
  • 0
Задържаха за 72 часа четирима каналджии
©

На 03.11.2016 год. Районна прокуратура Карнобат повдигна обвинения и постанови задържане до 72 ч. на четирима български граждани.

Това са Ангел Б., Величко Х., Александра Г. и Петър Р. – всички живущи в  гр.София, затова, че на същата дата в с. Драганци Общ. Карнобат с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали общо 24 граждани на Р. Афганистан и Р. Пакистан да преминат в страната ни в нарушение на Закона за чужденците в Р. България, чрез използване на моторни превозни средства – три автомобила, както следва - л.а.“Опел вектра“, л.а.“Сеат кордоба“ и л.а.“Сузуки витара“ – престъпления по чл.281 ал.ІІ т.1 и т.5 вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Бургас.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказания „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. до 6 г. и „глоба“ от 5000 лв. до 20 000 лв., както и отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство, послужило за извозването. Предстои внасяне на делото в РС-Карнобат с искане от страна наПрокуратурата за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за четиримата обвиняеми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини