Прокуратурата прекрати разследването за смъртта на съдия Цветан Ценов

  • 01 ноември 2016 15:57

  • 3277
  • 0
Прокуратурата прекрати разследването за смъртта на съдия Цветан Ценов
© Getty Images/Guliver

Софийска районна прокуратура е прекратила разследването за склоняване към самоубийството след смъртта на съдията от Софийския районен съд Цветан Ценов, съобщиха от прокуратурата за БНТ. Постановлението за прекратяване е потвърдено и от Софийска градска прокуратура, което го прави окончателно.

В заключението на Софийската районна прокуратура се казва, че Ценов е споделял с колеги и приятели, че разглежда тежки дела - като фалита на ЦСКА, имотите на мюфтийството и др. Не е споделял с родителите си и колегите му за наличие на натиск по отношение на изхода и взиманите от него решения по делата, като по наказателното производство няма данни такъв натиск да му е оказван от ръководството на съда, колегиалната среда или други външни фактори, пише прокурорът.

Разследването е установило, че към 3.30 ч в ранната утрин на 18 февруари съдията е излязъл от жилището си, качил се е на междуетажната площадка между 14 и 15-ия етаж и оттам е скочил. Смъртта е настъпила вследствие съприкосновението със земята, сочи наблюдаващият прокурор.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини