ВСС: Димитър Узунов уронва престижа на съдебната система

  • 24 октомври 2016 07:31

  • 3054
  • 0
ВСС: Димитър Узунов уронва престижа на съдебната система
©

Нов трус в съдебната система. Магистрати от ВСС отговориха на обвиненията на представляващия ВСС Димитър Узунов. Според него е сключен договор на стойност 6 млн. лева с члена на ВСС Калин Калпакчиев, а от него той ще получи 240 000 лв. Хонорар.

Лъжите, които произнесе г-н Узунов са в основата за искането за неговата оставка. Той грубо наруши закона, определяйки състава на ВСС, който да участват в срещата с прокурорите от ЕС. Той не изпълнява функциите си, не осигурява безпристрастно и прозрачно дейностите си“, каза Калин Калпакчиев в ефира на БТВ.

По думите му Узунов уронва престижа на съдебната власт. „ВСС е определил кой да движи договора, но това не съм аз. Аз ще настоявам за публичното му извинение и за оставката му. Обмислям и да го съдя“, категоричен беше обвиненият. Според него колегата му е преминал всички граници.

„Не може член на ВСС да говори неистини в национален ефир. Лъжата убива доверието в съдебната власт“, смята Калпакчиев.

„Почти всичко, което г-н Узунов изложи беше неистина. Думите му бяха с цел да обслужи нечии интереси. С исканата оставка беше неспазването на закона и правилата за срещата с европейските прокурори“, това пък каза друг член на ВСС Соня Найденова.

Припомняме, че преди дни председателят на ВКС Лозан Панов поиска оставката на представляващия ВСС Димитър Узунов. Причината е, че Узунов е превишил властта си като сам е определил кои членове на ВСС да се срещнат с европейските обвинители, които готвят анализ за дейността на българската прокуратура.

Калпакчиев каза още, че Узунов е представител на зависимата част от съдебната система.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини