Спецсъдът гледа делото за подкуп на магистрала "Тракия", свидетели отричат

  • 26 септември 2016 16:07

  • 1144
  • 0
Спецсъдът гледа делото за подкуп на магистрала "Тракия", свидетели отричат
©

Специализираният съд заседава по делото за подкуп срещу служители на Агенция Пътна инфраструктура, които са взимали пари от шофьорите, работещи по строежа на магистрала "Тракия" при ЛОТ 2, предаде репортер на Novini.bg.

През юли 2011 година след сигнал за изнудване в Стара Загора е задействана полицейкса операция "Спокойствието". При нея в момент на получаване на подкуп са задържани двама души от Агенция Пътна инфраструктура. Старт на делото бе дадено в Старозагорския съд, но след реорганизацията на съдебната ни система, то бе прехвърлено в Специализирания наказателен съд.

На днешното заседание бяха разпитани свидетели - собственици и подизпълнители на фирми за транспортни услуги. Единият от тях разказа, че е имал три камиона и двама шофьори, и е товарил камъни от кариерата от Братя Кунчеви до магистралата. Лично на него не му е бил искан подкуп, дори има около два три акта за претоварване на камионите. И обясни, че това е практика и до днес, тъй като се вози на минимална цена от 10-11 стотинки на километър.

Другият свидетел Ивайло Иванов също не знае дали са давани пари от касата за подкупи на служители от АПИ и ДАИ за претоварване на камионите.

Делото ще продължи с разпити на свидетели на 11 ноември тази година.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1144 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини