Съдят мъж в Плевен за опит за умишлено убийство

  • 19 септември 2016 15:09

  • 1944
  • 0
Съдят мъж в Плевен за опит за умишлено убийство
©

Окръжната прокуратура в Плевен завърши разследването и внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишния Васил Д. от плевенското село Бреница за извършен от него опит за умишлено убийство на жената, с която живее, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал на 18 юни т.г. в Бреница, когато Васил Д. направил опит да умъртви Василка Д., но тя в последния момент успяла да се спаси.

Обвиняемият живеел на съпружески начала с пострадалата. На 18 юни около 18.30 часа той бил в района на хранителен магазин в центъра на селото, черпел се в компанията на Костадин К. с бира и уговарял сделка, според която Васил Д. да даде кон, кола и пари, а в замяна да получи от Костадин К. къща. Междувременно Василка Д. разбрала за уговорката, отишла при компанията и се развикала, че не е съгласна. Обвиняемият се ядосал, извадил нож и я подгонил. Успял да я хване, замахнал към тилната област зад главата й да я намушка, но жената успяла да се извърти и ножът разрязал само кожна тъкан. После пострадалата се отскубнала и се скрила.
Васил Д. е осъждан. Срещу него има взета мярка "задържане под стража". Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини