Осъдиха русенската община заради нахапано от помияри дете

  • 09 декември 2011 12:58

  • 1555
  • 3
Осъдиха русенската община заради нахапано от помияри дете
©

Районният съд в Русе осъди общината да плати 2000 лв. обезщетение на семейство заради ухапаното им дете от бездомни кучета, съобщиха от съдебната палата.

Родителите са предявили иска, след като синът им е бил нападнат в района на "Дойче шуле". Освен раните по краката, той получава психическа травма и се страхува да ходи сам на училище. Магистратите са категорични, че кметската управа е отговорна за безпризорните четириноги по улиците.

По всяко заведено дело за подобно физическо увреждане от местния бюджет изтичат по 1500-3500 лева, тъй като потърпевшите печелят делата. Средно годишно по 182 души са ухапаните в Русенска област в последните 10 години, уточни директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Само през т. г. за противобясни ваксини са изразходвани над 82 000 лева.

В крайдунавския град има общински приют със 110 клетки за безстопанствени животни. По неофициални данни скитащите кучета в крайдунавския град са над 3500, пише "Труд". Броят им се ограничава чрез кастрации по приетата "Програма за овладяване популацията на бездомните кучета в община Русе".

Константин Тодоров
1555 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.27 | 13:36

3
редно ще е парите за обещетение на пострадалите да се взимат от защитниците на тези улични кучета. ако това се случи то бездомни кучета няма да има
Пустиняка

2012.11.23 | 17:42

2
оня ден избих ченето на един помияр на Дондуков с големата тупалка, а преди 3 месеца скърших тояга в муцуната на друг помияр само така ще се оправим с помиярите - здрав бой , за да се научат на уважение към Човека !

2012.02.11 | 07:35

1
Ако си мислите, че с бой ще се оправят нещата.. МНОГО СЕ ЛЪЖЕТЕ! Освен, че ще станат по-агресивни и ще продължат да нападат, друго няма да стане! Но то се иска малко мисъл преди да се предприема нещо! И ако си мислите, че защитниците на животни искат кучетата да са по улиците, отново се лъжете! Именно заради тях толкова много кучета вече са осиновени и не скитат безпризорно по пътищата, след като общината не си върши работата, малоумниците продължават масово да си изхвърлят кучетата!

Добави коментар

Водещи новини