2 години условно за инспектор от ловешкия затвор, взел подкуп

  • 30 август 2016 15:29

  • 1488
  • 0
2 години условно за инспектор от ловешкия затвор, взел подкуп
©

Служител на затвора в Ловеч е бил осъден за получаване на подкуп по обвинение на Окръжна прокуратура - Ловеч, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Присъдата е потвърдена на три съдебни инстанции. Вече бившият служител на ловешкия затвор е осъден на две години лишаване от свобода условно с четири годишен изпитателен срок и глоба от 2500 лева. Параскев С. е признат за виновен, за това, че на 12 ноември 2014 г., в качеството си на длъжностно лице - инспектор социална дейност и възпитателна работа в затворническото общежитие към Затвор - Ловеч, в служебния си кабинет приел 300 лева от лишен от свобода.

Лишеният от свобода бил настанен в затворническото общежитие от открит тип "Полигона" към Затвора, в групата, за която отговарял Параскев С. Инспекторът няколко пъти му бил искал пари, за да извърши различни дейности по служба в полза на затворника. Поради това затворникът решил да се снабди с очила, в които е монтирана микрокамера. Очилата били намерени и иззети, за което последвало наказание.

В следващите месеци той нямал нарушения на реда в затворническото общежитие, като в подобни случаи лишените от свобода били стимулирани с награди. Подкупът бил поискан и даден във връзка с изготвяне на предложение за награда на лишения от свобода. Присъдата е влязла в сила.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини