Анита Мейзер остава в ареста

  • 23 август 2016 11:25

  • 27045
  • 1
Анита Мейзер остава в ареста
© Булфото (архив)

Невинна съм.

Това заяви Анита Мейзер пред Варненския апелативен съд, съобщи "Петел". Там се гледа обжалването на мярката й за „постоянен арест“. Мейзер обвини сестрата на умрелия Николай Димов – Милена Димова, че въздейства на съда. „Има въздействие от страна на сестра му, която е общински съветник и има сериозни връзки. Мачкат ме по най-ужасен начин“, каза още през сълзи обвинената в убийство по непредпазливост на мъжа си Мейзер. „Искам да умра достойно. Не искам да ме мачкат, защото имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ, както през 2014-та.“, допълни тя. Пред съда Мейзер каза още, че иска да се прибере вкъщи, за да може да мисли и да бъде полезна за работата на съда, както и за "единственото близко същество, което ми остана". 

Съдът обаче отхвърли искането на защитата на Анита Мейзер тя да бъде поставена под домашен арест. Обвиняемата за причиняване на смърт по непредпазливост остава зад решетките, въпреки че днес беше предаден на съда и американският й паспорт. Така отпадна възможността тя да го използва и да напусне страната. Съдът обаче отбеляза, че не може да каже със сигурност дали това е американският паспорт на Мейзер или не, без експертиза.

Освен това беше подчертано, че тя е обвинена за две тежки престъпления като второто е предлагане на подкуп. Пред съда Мейзер каза, че иска да се прибере вкъщи, за да може да мисли и да бъде полезна за работата на съда, както и за "единственото близко същество, което ми остана". 

Сестрата на починалия Николай Димов, Милена Димова, отказа всякакъв коментар на изказванията на Анита Мейзер.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
27045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
aaa

2016.08.25 | 21:00

1
ама 'айде стига сте ни занимавали.

Добави коментар

Водещи новини