Оставиха в ареста шофьорката, прегазила четирима души на заден ход

  • 22 август 2016 19:08

  • 2891
  • 3
Оставиха в ареста шофьорката, прегазила четирима души на заден ход
© Getty Images/Guliver

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи днес най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на Живка Жечева, на 44 години, съобщава "24 часа". Жената е обвинена в това, че е предизвикала умишлено пътнотранспортно произшествие, при което загина един човек, а друг беше ранен.

Екшънът се разигра на 17 август тази година към 16,00 часа в старозагорското село Дълбоки. Там Живка има магазин за хранителни стоки. В него много често пазарували на вересия цигани от Дълбоки и от околните села.

Във фаталния ден на масите пред магазина се черпела компания от четирима мъже. Те поръчали на магазинерката четири бири и две патрончета мастика. След като ги обслужила вежливо и даже им пуснала музика, Живка обявила, че отива да си почине за половин-един час и някъде изчезнала.

След около час тя се върнала съвършено променена. Започнала да крещи към клиентите си: "Сега ще видите коя съм аз!". След което се качила на "мерцедеса" си и с мръсна газ на заден ход помела хората от масата. От удара мъж на 45 години от Дълбоки бил тежко ранен и по-късно починал в старозагорската болница. Друг мъж, на 39 години от съседното село Оряховица, се отървал със счупена ключица и пукната кост на десния крак. След инцидента Живка се опитала да се скрие в магазина, но там била настигната от близки на пострадалия, които я пребили. Побеснялата тълпа потрошила и автомобила й. На съдебното заседание днес бе съобщено, че в момента на произшествието жената имала 1,59 промила алкохол в кръвта си. Веднага след произшествието тя бе настанена за лечение в болница, а обвинението й бе повдигнато след като бе изписана.

Адвокатът на обвиняемата Светослав Миневски каза, че няма да обжалват ареста, тъй като близки на пострадалите могат да потърсят и друго отмъщение след като вече веднъж пребиха шофьорката. Тя е самотна майка, има непълнолетна дъщеря на 14 години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2891 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.08.24 | 01:43

3
Evala na tazi jena ..!!! Bulgarskite muje kato putki se ostaviat da gi machkat ,ynishtojavat i natakovat Ziganite ,a tia vij kakvo napavila
...

2016.08.23 | 10:34

2
ludi hora
Гост

2016.08.22 | 23:21

1
атова е едната версия... а другата?

Добави коментар

Водещи новини