Съдят шофьор, убил колоездач на Е-79

  • 19 август 2016 13:53

  • 1125
  • 0
Съдят шофьор, убил колоездач на Е-79
©

Окръжната прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу лице за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно-превозно средство. Това съобщиха от Окръжна прокуратура-Благоевград, предаде Радио "Фокус"-Пирин.

На 23 август 2014 година, около 21.00 часа, на главен път Е-79, движейки се в посока от Благоевград към София, при управление на лек автомобил правоспособен водач на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение, установени в Закона за движение по пътищата. При скорост на движение около 86 км./ч. водачът на автомобила не се съобразил с типичния за почивен ден в летен сезон натоварен трафик. Също така той пренебрегнал конкретните условия на видимост, свързани с движение в тъмната част на денонощието на къси светлини.

Несъобразената скорост не му е позволила да спре пред движещ се по пътното платно велосипедист в рамките на осветеното от късите му светлини пространство, а именно - около 50-55 м. пред фронта на моторно-превозното средство. В резултат на тези нарушения на правилата за движение обвиняемият причинил смъртта на велосипедиста. Предстои да започне съдебен процес срещу нередовния шофьор на първа инстанция.

Последвайте канала на

Калина Христова
1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини