Оставиха в ареста нападателя на инкасо автомобил в Средец

  • 10 август 2016 17:16

  • 4480
  • 0
Оставиха в ареста нападателя на инкасо автомобил в Средец
© Булфото

Бургаският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение на 21-годишния Бойко Борецов от Черноморец, който през февруари тази година заедно с братовчед си направи опит да задигне 140 000 лева от инкасо автомобил в Средец, а при последвалата схватка с охранителите бе застрелян 20-годишният Христо Борецов.

Бойко бе задържан тогава, а в десетия ден на август настоя да излезе от ареста. Според магистратите обаче, в случай че е навън, животът му може да бъде сериозно застрашен заради опасност от саморазправа. Твърде е възможно роднини на убития му братовчед да му потърсят сметка. Това са изводите от мотивите на окръжните магистрати, съобщава Дарик.

Според съда извън посочените обстоятелства - извършеното престъпление и смъртта на неговия съучастник и първи братовчед, съществува реална възможност от саморазправа и други отношения на тази основа, които биха могли да имат тежък резултат.

Бургаският окръжен съд смята, че взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража" е призвана не само в целите на НПК, но и до голяма степен като последица от нея, охранява живота и здравето на обвиняемия.

С оглед на закона мярката за неотклонение „Домашен арест" е приравнена на „Задържане под стража", но не може да възпрепятства евентуално престъпни посегателства - саморазправа и лични отношения на роднините на Христо Борецов", се посочва още в мотивите на окръжния съдия Събчо Събев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини