ВКС потвърди присъдите на престъпната група "Опасните"

  • 02 август 2016 16:13

  • 14186
  • 1
ВКС потвърди присъдите на престъпната група "Опасните"
© Булфото (архив)

Върховният касационен съд е потвърдил окончателно осъдителните присъди на всички от престъпната група "Опасните", извършила през 2012 година въоръжени грабежи на златарско ателие в Перник и заложна къща в София.

Това съобщи говорителят на Военно-окръжната прокуратура-София Елин Алексов. Ръководителят на групата и седемте й членове са получили общо 106 години затвор при "строг режим". Поради участието в групата на военнослужещ, разследването е било извършено от Военно-окръжната прокуратура - София и във Военния съд е внесен обвинителен акт срещу осем души, извършили въоръжени грабежи в особено големи размери на пари и бижута, на обща стойност повече от 120 000 лева. Групата е била задържана при специализирана полицейска акция, непосредствено след извършване на грабеж.

С решението на ВКС ръководителят на групата Върбан Борисов е осъден окончателно на 18 години затвор, Иван Иванов - тогава ефрейтор от военно формирование в Горна Баня на 18 години затвор, Илиян Митов - тогава полицейски служител от СДВР на 11 години затвор, Денислав Митков и Димчо Димчев са осъдени на по 18 години затвор, а Ангел Русев, Иван Митов и Христо Мирчев - на по 11 години.

Последвайте канала на

БТА
14186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2016.08.05 | 12:11

1
4 години влачене - браво бе.

Добави коментар

Водещи новини