Затворник с доживотна присъда заведе дело заради белезници

  • 11 юли 2016 14:48

  • 1702
  • 0
Затворник с доживотна присъда заведе дело заради белезници
© Getty Images/Guliver

Затворник с доживотна присъда заведе дело срещу служителите от затвора в Пазарджик, задето му сложили белезници, съобщава Дарик радио. На 17 юни т.г. надзирателите, придружаващи го от килията до конвойната кола и обратно, го закопчали. Според него обаче нямали никакво основание за това и поискал от Административния съд да разпореди да не му поставят белезници.

Според чл. 112, ал.1 от Закона за изпълнение на наказанията работещите в затворите могат при изпълнение на служебните се задължения да използват сила, помощни средства и оръжие, ако спазването на реда и дисциплината не може да бъде постигнато по друг начин.

В случая определяща е била доживотната присъда, така и поведението на жалващия се. Той е под специален режим на изтърпяване и засилени мерки за охрана, което налага употребата на помощни средства при конвоиране, обясняват от затворническата администрация.

Освен това извеждането на недоволния се е налагало точно до посочената дата, а белезниците не му се слагат, след като е в килията Т.е действията, срещу които протестира, са прекратени - с този мотив искането бе отхвърлено.

Определението на магистратите може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Последвайте канала на

Калина Христова
1702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини